lördag 14 december
Spel: Police Chase

Spel: Police Chase

13 november, 2019

Artikel. I bilspel är det inte ovanligt att man axlar rollen som lagbrytande tokkörare. Men Police Chase är annorlunda – här är man trafikpolis.

Första intrycket man får när man startar Police Chase kunde vara bättre. Dels är den roll man tilldelas en som en jobbigt spännig polisbilsförare. Dels är spelet helt tyst, utom den talade dialogen. (För att få motorljud och annat måste man ändra i inställningarna.) Sen upptäcker man fler märkligheter som att den vertikala kamerastyrningen när man hoppar ur bilen och går är uppochnervänd och att alla fordon som kör omkring på gatorna är förarlösa spökbilar.
I alla fall. Police Chase är en mix av bilspel och trafikpolissimulator. Huvuddelen utgörs av kampanjläget där man kör runt i en fiktiv stad på olika uppdrag. Rent praktiskt innebär detta att man ska ta sig till olika platser på kartan. (Inte, som man skulle kunna tro med tanke på spelets namn, biljakter och att köra ikapp ligistbilister.) Allt eftersom man klarar uppdrag får man tillgång till fler och häftigare bilar, och även banor ägnade enbart åt att rejsa runt på.
Grafiken är långt ifrån toppklass, men det är heller inte hela världen. Inga av missarna förstör spelet helt, och något som faktiskt är bra är själva bilkörningen – hur bilarna känns och uppför sig. Själva kampanjen är också duglig med lagom svårighetsnivå. Så, ett visst nöje kan man finna i spelet, även om genomförandet kunde vara bättre.

PETER ÖBERG

Läs mer