lördag 14 december
Bildesigntrender: Orange och blått

Bildesigntrender: Orange och blått

30 oktober, 2019

Artikel. Tittar man på en bilparkering någonstans i Sverige är de färger man ser vitt, svart, grått och silver, med inslag av rött och blått. På bilmässor och i marknadsföring är det ofta mer färggrant, men ute på vägarna dominerar dessa ”gamla” färger fortfarande. Det finns dock två färger som vi tycker oss se allt oftare. Dels har vi orange, där den mörkare orange som kan kallas höstorange är särskilt vanligt förekommande, men även orange i toner mot rött, brunt, guld och koppar, eller bilar med detaljer i orange. Enligt statistik från Transportstyrelsen har också mängden oranga bilar ökat med 25 procent de senaste tre åren.

En färg som faktiskt minskat är blått, men den sista tiden noterar vi ändå en viss ljus blå färg, korallblått om man så vill, som vi tycker dyker upp allt oftare; men även blått som närmar sig turkost eller havsblått snarare än de mer dova, platta eller mörka toner som vi är vana vid.

Läs mer