lördag 14 december
Spel: WRC 8

Spel: WRC 8

11 september, 2019

Artikel. Vid en första anblick ser WRC 8 väldigt bekant ut om man spelat tidigare WRC-spel. Mycket ÄR också bekant, men under huven har mycket också tillkommit och förbättrats, och resultatet är en riktigt gedigen rallysimulator.

Bilspelsentusiaster brukar kunna delas in i två läger: de som gillar lättsam arkadracing och de som föredrar mer realistiska simulatorer. Sjäv tillhör jag den första typen, men har ändå haft väldigt roligt med det mer simulatoraktiga WRC 8 – mer än med något annat modernt rallyspel jag spelat.
Bland nyheterna finns ett kraftigt förbättrat karriärläge. Här hanterar man teammedlemmar, justerar bilen och planerar tävlingar och lopp. Det hela är genomarbetat och lagom avancerat.
Den kanske viktigaste förändringen rör själva körningen: fysiken, känslan. Att hantera bilen känns helt enkelt bättre än i föregående del. Särskilt med vy inifrån bilen (fartkänslan är då också bättre än med kameran bakom bilen). I karriärläget varvas de vanliga tävlingarna med till exempel specialsträckor i extremt väder, vilket ger variation. Lägg till spelande online eller lokalt på delad skärm, en stor mängd banor spridda över världen, generöst med inställningsmöjligheter – även gällande svårigheten så att man kan anpassa den efter tycke och skicklighet, samt bra grafik och ljud, så har man i WRC 8 en gedigen rallysimulator. Det är fortfarande utmanande, men också inbjudande.

PETER ÖBERG

Läs mer