lördag 14 december
Stort intresse för nya bilar
Foto: Elin Larsson

Stort intresse för nya bilar

4 september, 2019

Artikel. Lördagen den 31 augusti var det äntligen dags för höstens lördagspremiär, MRF-dagen, och hos stans MRF-handlare var det full fart.

Överallt bjöds det på det traditionsenliga fikat med kaffe och tårta och trots att man i viss mån kunde märka av att det samma dag var stugsista var det en god uppslutning.
– Det har varit en jämn och bra ström av kunder under hela dagen. Det har varit positivt för då har vi verkligen hunnit med att ta hand om alla våra kunder och kunnat bjuda dem på det lilla extra dagen till ära, säger Anders Blomkvist på BilDahl som även berättar att det varit många par ute och tittat på bilar.
På Motorcentralen firar man i år 75-årsjubileum och dagen till ära erbjöd man, förutom bilar, både hamburgare samt innebandy för de mindre besökarna. Även här delar man Anders Blomkvists intryck om dagen.
– Det har varit en bra uppslutning med en jämn ström av kunder, det brukar bli en rusch mitt på dagen då man knappt hinner med men idag känner vi att vi hunnit ta hand om alla som kommit. Många tycker att det är kul att det är öppet en lördag och vi har haft en del långväga besökare från till exempel Nordmaling som annars inte hinner komma hit på en vardag, berättar Lars Bäckström på Motorcentralen.
Intrycket för dagen tycker Anders Blomkvist varit att det finns en osäkerhet inför vad man ska välja för bil och att det därför är många kunder som vill diskutera igenom sina köp på ett annat sätt än vad han tidigare sett.
– Förr fanns det bara bensin eller diesel, idag är alternativen betydligt fler och även om folk känner till vilka alternativ som finns känner de sig osäkra på vad de innebär och vad de ska välja. Många väntar med att köpa bil eftersom de är osäkra kring alternativen men även kring vad politikernas nästa drag ska bli. 2020 införs ju ett nytt räknesätt kring fordonsskatten, VLTP, och det finns många som oroar sig för skattesmällar i samband med detta.
Svaren är heller inte självklara menar han.
– Om vi ser på helelbilar, där kommer det inte bli någon förändring, men hybrider, både ladd- och vanliga hybrider, där beror det på vad politikerna kommer fram till. Där handlar det ju om utsläppen. Men i slutänden handlar det ju om vilka behov man har som kund, säger Anders Blomkvist.

ELIN LARSSON

Läs mer