lördag 24 augusti
Spel: Team Sonic Racing

Spel: Team Sonic Racing

29 maj, 2019

Artikel. Det var sju år sedan senast men nu är Sonic tillbaka med ett nytt racingspel. Bil & Bostad testar Team Sonic Racing.

Det finns en mängd spel i kartinggenren och några av de mest lyckade är Segas Sonic Racing-spel, där Team Sonic Racing är det tredje i serien. Som vanligt rattar man bilar med Sonic och kompani i fantastiska miljöer och tävlar mot varandra.
Grejen med kartingspel är att man ska kunna vara flera spelare men också att de ska vara enkla att spela. Här kände jag en viss oro då en nyhet i Team Sonic Racing är att det är byggt kring att man spelar i lag, och jag var rädd för att det skulle bli gimmickartat eller komplicerat. Oron visade sig dock vara obefogad. Team Sonic Racing är lika lättspelat som tidigare spel i serien, och hela lagbiten känns naturlig och har implementerats väldigt smidigt och lättbegripligt. Man kan få fart av och byta powerups med sina lagkamrater men i övrigt är racingen som vanligt. Det är fartfyllt, färgglatt och fräsigt men familjevänligt på typiskt Sega-manér.
En annan nyhet är att man kan ändra färger och köregenskaper på sin bil, och vad gäller spellägen för en och flera spelare innehåller spelet allt man kan förvänta sig. Förutom att ljudstyrkan på ljudeffekterna upplevs som obalanserad finns det inte mycket att anmärka på. Möjligen hade man kunnat önska sig ännu fler banor samt karaktärer från andra Sega-spel (denna gång fokuseras det på Sonic-universumet).
Avslutningsvis är det bara att konstateta att Team Sonic Racing levererar. Det är ett av de bästa moderna kartingspelen och kul för såväl unga som äldre.

PETER ÖBERG

Läs mer