onsdag 26 juni
Spel: Snakeybus

Spel: Snakeybus

22 maj, 2019

Artikel. Kör en buss som blir längre och längre i Snakeybus – ett av de knäppare racingspelen på marknaden.

Vissa idéer är bara galna men ändå så rätt. I Snakeybus har man tagit gamla Snake-
eller ”Masken”-spel, bytt ut masken mot en buss, och placerat allt i en modern 3D-miljö. Snakeybus är alltså långt ifrån någon bussimulator utan har mer gemensamt med Crazy Taxi, men är ännu tokigare. Man kör en buss som aldrig stannar, och genom att passera hållplatser och destinationer plockas passagerare upp och hoppar av och bussen blir längre.
När man börjar ha koll på spelet inser man att vill man ha höga poäng gäller det att planera sin körning; efter några minuters körning är världen nämligen fylld med slingrande busskropp. Till skillnad från Snake är det dock okej att krocka med sig själv, så länge man inte stannar. Man kan också hoppa med bussen när så önskas.
Spelet är utvecklat av ett litet team men fungerar överlag bra rent tekniskt. Grafiken är över förväntan – särskilt stadsmiljöerna ser bra ut – och allt flyter på bra. Några ljudeffekter var dock svåra att höra, och stöd för handkontroller saknas än så länge. Spelet innehåller sex banor, allt från Paris gator till insidan av ett modernt museum, samt några olika bussar. Helt okej innehåll med tanke på priset.
Snakeybus är inte ett spel som man håller på med längre stunder, men som en stunds underhållning när andan faller på är det utmärkt.

PETER ÖBERG

Läs mer