tisdag 23 april
Golv med mönster en trend i år
Foto: Tarkett

Golv med mönster en trend i år

20 mars, 2019

Artikel. Årets nyheter och trender har presenterats av Golvbranschen. Denna gång ser vi mycket användande av mönster, men också nya varianter av klassiska trägolv.

När landets golvleverantörer via branschorganisationen Golvbranschen presenterar vad som är ”nytt och intressant på golvfronten” kan man skönja ett par trender. En trend är mönster och färg – att låta golvet ta plats. Kraftiga färger, kontraster och geometriska figurer syns på flera golvnyheter.
Naturen är också en inspirationskälla. Trägolv är det vanligaste valet i svenskarnas hus, och i år hittar man flera nyheter med olika träslag, läggningstekniker och ytbehandlingar. Klassiskt men diskret moderniserat.

JONNY BERGGREN

Läs mer