lördag 24 augusti
Spel: Trials Rising

Spel: Trials Rising

6 mars, 2019

Artikel. Trials-spelen har ett enkelt men framgångsrikt recept: ta dig i mål med din motorcykel på galna banor fyllda med hopp och hinder. Det senaste spelet i serien, Trials Rising, förvaltar detta koncept riktigt väl.

Känslan när man med full fart kör nedför en brant backe i Trials Rising är fantastisk. Det är naturligt kul att hantera motorcykeln, övervinna banornas hinder och ta sig i mål på en bra tid.
Grafiken är i så kallad 2,5D – själva körningen är i 2D medan miljöerna är tredimensionella. Det ser för det mesta riktigt bra ut och både fartkänslan och kontrollen över motorcykeln är finemang.
Man börjar med att lära sig grunderna och sätter sedan igång med banorna. Dessa är utspridda över jorden och är varierade och fantasifulla. Svårighetsgraden är inte alltför hög inledningsvis men stegras allt eftersom fler banor låses upp. Dock kommer man behöva nöta banor ibland för att avancera, även om man placerat sig bra i loppen.
Spelet är innehållsrikt med mängder av banor, online- och flerspelarfunktioner, kosmetiska anpassningar och en avancerad banbyggare. Med en stabil grund, bra grafik och fysik, härlig känsla och spelkontroll, och mycket innehåll, är Trials Rising absolut värt en rekommendation. Det är lätt att komma in i och helt enkelt väldigt kul.
Den enklaste nedladdningsbara versionen (till Xbox One) kostar 229 kr medan en fysisk utgåva går på 449 kr.

PETER ÖBERG

Läs mer