lördag 24 augusti
Spel: Animal Super Squad

Spel: Animal Super Squad

27 februari, 2019

Artikel. Ta kontrollen över en sengångare, en kyckling eller en fisk i Animal Super Squad – ett humorfyllt, fysikbaserat plattforms- och fordonsspel.

Det är i Skövde man hittar spelstudion Double Moose – med Armin ”Goat Simulator” Ibrisagic samt Pewdiepie inblandade. Deras Animal Super Squad släpptes till diverse format under fjolåret och har nu letat sig till Xbox One.
Upplägget är enkelt: ta ditt (oftast) fordonskörande djur till slutet av den sidscrollande banan och undvik fällor och hinder. Lite som en blandning av Trials och ett trixigt plattformsspel, med inslag av Bad Piggies och andra så kallade fysikbaserade spel.
Vad gäller fordon börjar man med en toalettbil, och fler – med olika funktioner som nitro eller flyg – låses upp allt eftersom man spelar. Får man sitt fordon förstört kan man rulla fram sitt djur. Banorna är ganska långa men fyllda med checkpoints där man även får tillbaka sitt fordon vid omstart.
En viktig del i spelet – då kampanjbanorna inte är jättemånga – är att man kan skapa egna banor och dela med sig av dessa, samt ta del av andras banor. De användarskapade banor är enkla att komma åt och det finns stora möjligheter att skapa egna fantasifulla banor.
Personligen hade jag gärna sett större fokus på fri, lättsam körning än precisionskörning och dödsfällor, men visst är spelet charmigt och kreativt. Grafiken är färgglad och trevlig och ljudet är okej med lite rolig musik. Ett spel som är kul i korta stunder, och för den som vill skapa och spela andras banor längre än så.

PETER ÖBERG

Läs mer