tisdag 23 april
Spel: Monster Energy Supercross 2

Spel: Monster Energy Supercross 2

8 februari, 2019

Artikel. Bara ett år efter ettan är nu Monster Energy Supercross 2 här. Bil & Bostad testar ett innehållsrikt motorcykelspel.

Supercross är en motocrossvariant som främst körs inomhus på arenor, och i början av 2018 fick sporten sitt officiella spel – Monster Energy Supercross. Detta har jag endast spelat som snabbast, men i uppföljaren möts man i alla fall av ett digert innehåll. Här finns en bunt motorcyklar i två klasser (250SX och 450SX) och ett flertal arenor samt möjlighet att köra singellopp, online, turnering eller karriärläge. Nytt är ett utomhusområde där man kan öva på sina racingfärdigheter, fler anpassningsmöjligheter för motorcyklarna samt förbättrad banbyggarfunktion.
Vad gäller grafiken är särskilt förarna och motorcyklarna detaljerade. Den skräniga rockmusiken faller inte mig i smaken, men får väl sägas höra till genren. Körningen i sig är inte komplicerad när man väl vant sig (och som tur är finns en tillbakaspolningsfunktion om man känner behovet).
Mest tid kommer man nog att spendera i det omfattande karriärläget. Detta är uppdelat i veckor där man väljer olika utmaningar eller pr-grejer under spelets vardagar för att sedan avsluta med att tävla på helgen.
Detta är ett bra och välfyllt motorcykelspel som kan spelas både av den som bara vill tuta och köra utan att tänka alltför mycket men också erbjuder mycket för den som gärna pillar med inställningar och fördjupar sig i det tekniska.

PETER ÖBERG

Läs mer