lördag 24 augusti
Spel: The Grand Tour Game

Spel: The Grand Tour Game

30 januari, 2019

Artikel. Bilprogrammet The Grand Tour med de gamla Top Gear-rävarna Clarkson, Hammond och May har blivit spel. Bil & Bostad testar.

The Grand Tour Game är ett ”avsnittsbaserat racingspel” kopplat till tv-serien The Grand Tour vars tredje säsong just nu är aktuell på Amazon Prime. Det huvudsakliga spelläget är det som baseras på episoder i tv-programmet. Här finns en spelepisod vardera från de tidigare säsongerna, och allt eftersom nya tv-episoder sänds släpps ackompanjerande spelavsnitt för den som äger spelet. Dessa fungerar som så att man (i spelet) tittar på programmet och när programledarna sätter sig bakom ratten tar man som spelare över, och ska då köra snabbt på en sträcka, drifta eller något annat.
Presentationen är enkel och något opolerad, och inställningarna begränsade, men grafiken är faktiskt rätt så snygg. Själva körningen är okomplicerad och loppen i de flesta fall enkla, även om jag till en början hade svårt att komma överens med styrningen – antingen svängde bilen inte alls eller så svängde den massor.
Det finns också ett flerspelarläge där upp till fyra spelare tävlar mot varandra på delad skärm. Detta lite ”kartaktiga” läge med olika powerups kan nog vara det som lockar mest när man klarat av episoderna.
The Grand Tour Game är inte något enastående spel, men tack vare annorlunda upplägg och lågt pris kan det vara värt att testa. Det ska också bli kul att se vad framtida avsnitt bjuder på. (I skrivande stund har inte hela serien sänts så vi har inte spelat de kommande spelavsnitten.)

PETER ÖBERG

Läs mer