onsdag 26 juni
Spel: Road Redemption

Spel: Road Redemption

27 december, 2018

Artikel. Att köra motorcykel och samtidigt slåss mot sina motståndare var upplägget i det gamla tv-spelet Road Rash. Nu har den spelserien fått en andlig uppföljare i Road Redemption – och mycket känns igen.

Efter en lång skapandeprocess dök Road Redemption upp på pc i slutet av 2017, och nu, ett år senare, på konsol. Precis som Grip (recenserat för några veckor sen) är ett uppdaterat Rollcage är Road Redemption ett uppdaterat Road Rash. Konceptet är i stort sett det samma: man kör motorcykel och kan nedgöra sina motståndare med hjälp av olika vapen.
Kampanjen består av ett flertal lopp där man till exempel ska komma bland de tre första eller nedgöra ett visst antal motståndare. Misslyckas man är det bara att börja om. Mellan loppen kan man fylla på sin hälsa eller uppgradera vapen. Man får också erfarenhetspoäng med vilka man kan uppgradera eller låsa upp saker permanent.
Spelar man online hamnar man i ett av två lag med upp till fem spelare i varje. Det går också att spela lokalt med upp till fyra spelare på delad skärm. Både racingen och vapenanvändandet är enkla att begripa och själva spelandet är rätt så kul. Grafiken och presentationen är inte i klass med de mer påkostade moderna spelen men är okej, musiken består av instrumental rock och är okej. Ja, det mesta med detta spel är okej – inte jättebra, men inte heller dåligt. Har man saknat sitt Road Rash så är det absolut värt att kolla upp Road Redemption.

PETER ÖBERG

Läs mer