lördag 24 augusti
Spel: Horizon Chase Turbo

Spel: Horizon Chase Turbo

28 november, 2018

Artikel. Horizon Chase Turbo är en modern hyllning till 80- och 90-talens arkadbilspel. Vi spelar ett fartfyllt och färgglatt spel.

Efter att ha börjat som ett mobilspel med namnet Horizon Chase dök Horizon Chase Turbo upp till Playstation 4 och PC i maj. Nu är det dags för Switch- och Xbox One-ägare att få sätta tänderna i spelet som är en klassisk arkadracer à la Out Run och Lotus Turbo Challenge, men i modern skrud.
Att spela Horizon Chase Turbo är enkelt – det är egentligen bara att gasa, styra och använda sin nitro vid väl valda tillfällen. Placerar man sig bra i loppen i ”World Tour” låser man upp fler banor, bilar och spelsätt. På banan finns också mynt och bränslesymboler som man kör på för att inte få soppatorsk. Nytt i Xbox- och Switch-versionerna är spelläget Playground med fem lopp i olika svårighetsgrad. Allting går att spela på delad skärm med upp till fyra spelare.
Två saker slår en när man spelar Horizon Chase Turbo: hur kul det är och hur snyggt det är. Spelet har en enorm färgrikedom och häftig, stiliserad 3d-grafik. Retro-körkänslan är annorlunda jämfört med moderna bilspel, vilket på något sätt bara känns fräscht.
Det krävs en del nötande för att avancera, men i stort har spelstudion Aquiris lyckats väl med att uppdatera en klassisk genre. Spelet är välgjort och innehållsrikt med över 100 banor i miljöer från världen runt (kul med så många på södra halvklotet, som Chile och Sydafrika), över 30 bilar, och finfin musik av mannen som gjorde musiken till Lotus och Super Nintendo-spelet Top Gear. Inte illa alls.

PETER ÖBERG

Läs mer