onsdag 12 december
Spel: All-Star Fruit Racing

Spel: All-Star Fruit Racing

10 oktober, 2018

Artikel. All-Star Fruit Racing utmanar de mer kända kartingspelen med Mario och Sonic i hudrollerna. Det är lika färgglatt, men är det lika bra också?

Kartingspelen skiljer sig åt från vanliga racingspel genom ett lekfullare upplägg. Lokalt flerspelarläge är i stort sett ett måste och det brukar finnas allehanda bonusar och vapen man kan använda.
Det kryllar inte av spel i genren, så tillskott är alltid välkomna. Istället för kända tv-spelsfigurer fokuserar All-Star Fruit Racing på frukter. Spelkaraktärer, bilar, banor och bonusar har alla kopplingar till olika godsaker inom frukt- och bärfloran.
Det första man slås av är att allt är väldigt färgglatt. Här finns också de spellägen man kan förvänta sig med till exempel möjlighet att vara upp till fyra spelare på en skärm.
Vad gäller själva racingen är bilarna lättkörda och det är inget fel på banorna och grafiken. Systemet med olika frukter som ger olika bonusar eller attacker är dock snäppet krångligt. Det känns som att spelet hade behövts putsas till lite även vad gäller ljudeffekter och menyer.
Marios och Sonics kartingspel är som regel jättebra, och det är inte All-Star Fruit Racing. Men det är helt okej, och vill man ha ett barnvänligt racingspel kan det vara värt att testa.

PETER ÖBERG

Läs mer